My June notes…en aftellen naar de vakantie!

Zomerzon in juni

Het is weer de eerste van de maand en dat betekent dat het tijd is voor een terugblik. De maand juni gaf ons een heel aantal mooie zomerse dagen en daarmee genoeg mogelijkheden om lekker eropuit te gaan! Dat er schoonfamilie vanuit Sicilië op visite was, maakte dat we even toerist in eigen land werden. Je ontdekt dan weer hele andere aspecten van een stad. Zo gebeurde het dat we in Amsterdam opeens stilstonden bij een klein winkeltje met de naam cow museum (je kunt het vinden aan de Leliegracht nummer 4) en proefden we kaas in het kaasmuseum aan de Damrak. Dat het heerlijk uitwaaien was aan de noordkant van Amsterdam, door aan het water bij het Eye filmmuseum gewoon ergens neer te ploffen, was ook iets wat ik nog niet eerder had ontdekt.

Amsterdam Jordaan

Slenteren door de Jordaan

Naast Amsterdam verkenden we ook Rotterdam en genoten we er onder andere van heerlijk ijs van De IJsmaker. Ook bewonderden we de diverse architectonische iconen zoals de Markthal en de combinatie van Erasmusbrug met daarachter het nhow hotel ontworpen door Rem Koolhaas. Ik blijf het gaaf vinden om te bekijken.

Rotterdam erasmus

Mooi uitzicht en lekker uitwaaien aan de Maas.

Verder stond juni voor mij in het teken van tijd voor een nieuwe mobiele telefoon en koos ik ervoor een Huawei P20 lite te kopen. Op Instagram las ik over een fotowedstrijd waaraan ik met deze telefoon mee kon doen, uitgeschreven door een museum in Brussel waar een expositie met mogelijk een van mijn foto’s gaat verschijnen! Op 10 juli volgt de uitslag, spannend!

Amsterdam Jordaan

Met deze foto doe ik mee aan de fotowedstrijd door Wiels Brussel en Huawei!

Ten slotte deelde ik op Instagram een heel leuk persoonlijk nieuwtje. Volg je mij nog niet op Instagram? Check hier het leuke nieuws.

Mijn juni blogoverzicht

In juni was het qua aantal blogs rustig, maar niet qua bezoekers! Heel erg leuk om te zien hoe meer en meer mensen Cities ’n Stories weten te vinden. Nu weet ik dat het niet gaat om kwantiteit, maar toch is het natuurlijk leuk om te zien hoe meer en meer lezers mijn blog regelmatig bezoeken. Deze maand schreef ik over het mooie stadje Erice vanaf waar je over heel Sicilië kunt uitkijken. Ook deelde ik tips voor hoe je het beste met zomerse temperaturen tijdens een citytrip kunt omgaan. Ten slotte schreef ik waarom ik zo van de zomer houd en deelde ik daarbij veel tips voor hoe je er zelf ook een leuke zomer van kunt maken.

Wijn Erice

Genieten van een Siciliaans wijntje in Erice

Juli: aftellen naar de vakantie

Juli begint met een warme week. Op Cities ’n Stories gaat ook de zomer nog even door met nieuwe zomerse blogs! Daarbij ben ik aan het aftellen naar onze zomervakantie. Eind juli is het zover, dan staat Sicilië weer op de planning. Dit keer willen we het zuid-westen gaan verkennen: Porto Palo, Agrigento en Sciacca zijn plaatsen welke we graag willen gaan bezoeken. Later zal je op Cities ’n Stories wel voorbij zien komen welke steden we hebben kunnen bekijken. Maar dat volgt in augustus. Voor nu een heel fijn en zomers juli gewenst!
zomer ananas

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.